Druženje Ukrajinaca na Boninovu uz župni Caritas iz Mlina

Nakon kratke ljetne pauze izbjegle osobe iz Ukrajine koje se trenutačno nalaze u Dubrovniku okupile su se u ponedjeljak 25. rujna na tradicionalnom druženju. Vrata svojih prostorija velikodušno je za tu prigodu ustupila župa sv. Petra na Boninovu.

U zajedništvu sa s. Marinelom Žuro s Boninova, Caritasovim djelatnicima i volonterima te članicama župnog Caritasa iz Mlina Marijom Miloslavić i Lanom Bautović Benić, Ukrajinci su popili kavu, pojeli ukusne kolače i u razgovoru razmijenili iskustva. Okupljena djeca sudjelovala su u kreativnim aktivnostima.

Naime, svakog mjeseca članovi nekog drugog župnog Caritasa pobrinu se za pripremu kolača te sudjeluju na druženju, a ovaj mjesec to je učinio župni Caritas iz Mlina čiji članovi su se pridružili susretu.

S. Marinela zaslužna je za kreativne aktivnosti s djecom, dok je Caritasova djelatnica Tereza Buconić koordinira aktivnosti projekta s osobama iz Ukrajine.

Druženje je organizirano u sklopu psihosocijalnih i integracijskih aktivnosti koje biskupijski Caritas provodi kroz projekt CRS-a i Hrvatskog Caritasa ”Pomoć za Ukrajinu”.

 

Back to Top