Novosti

Poštovani žitelji Župe dubrovačke,

za dva dana, u srijedu 17.04.2024.g. održat će  se izbori za novi saziv Sabora RH kojim će se odrediti smjer kojim će naša Hrvatska
putovati naredne četiri godine.

Vjerujemo i nadamo se da će nadasve  razumna odluka svih Vas, koje ovim putem pozivamo da u najvećem mogućem broju iskoriste svoje glasačko pravo, dati doprinos kako bi naša Hrvatska nastavila istim, uspješnim putem kako je to bilo u zadnjih osam godina. Zašto vjerujemo u Vas i zašto se tome nadamo?

Postoje barem tri razloga:

1. Zato što je naša Hrvatska danas puno bolje i uređenije društvo, društvo u kojemu kontinuirano raste standard,  plaće, mirovine, zemlja kojoj je  kreditni rejting zbog ispravne fiskalne politike  iz rejtinga "smeće" došao na investicijsku razinu, zemlja u kojoj se intenzivno grade veliki infrastrukturni projekti, zemlja u kojoj su turistički rezultati u stalnom porastu zbog  odgovornog upravljanja koje turistima  daje  osjećaj sigurnosti i stabilnosti, zemlja koja vodi brigu o svojim braniteljima koji su je krvavo stvarali, zemlja koja vodi brigu o svojoj obrambenoj moći, zemlja koja uživa ugled među razvijenim zapadnoeuropskim državama,  zemlja koja ima Vladu koja zna upravljati svim kriznim situacijama.

2. Zato što na temelju dosadašnjih rezultata i ostvarenja  ove Vlade RH s pravom možemo vjerovati kako će se  plan i program  za buduće četverogodišnje razdoblje ispuniti u cijelosti kako je to i planirano

3. Zato što je svima nama u Župi dubrovačkoj VAŽNO imati istinskog  partnera u Vladi RH koja će nam pomoći realizirati nama bitne projekte i to:

- novog vrtića,
- dogradnje postojeće i izgradnje nove osnovne škole,
- brze ceste
- cjelovitog projekta aglomeracije, sustava kanalizacije i pročistača
- lučice Srebreno
- stadiona u SRC "Čibača"
- javnog društvenog sadržaja u obuhvatu auto kampa Kupari
- izgradnje sportske dvorane i plivališta
- drugih infrastrukturnih projekata važnih za Župu dubrovačku

Stoga, drage naše biračice i birači, prekosutra, u srijedu 17.04.2024.g. izbor  Vam  ne bi smio biti težak. Izađete na  svoje biračko mjesto i dajte povjerenje kandidatima HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE, kandidatima s liste br. 7 i nastavimo zajedno razvijati našu Hrvatsku.

Unaprijed Vam od srca hvala !

OO HDZ-a Župa dubrovačka

Đuro Lonza, predsjednik

Na Trgu oružja  u Gradu danas popodne je održan predizborni skup HDZ-a na kojem su govorili predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković te kandidati na listi za 10. izbornu jedinicu; gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, general Damir Krstičević te nositelj liste za 10. izbornu jedinicu Branko Bačić potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Gradonačelnik Franković je govorio o brojnim projektima na dubrovačkom području koje je u posljednja dva mandata podržala Vlada Andreja Plenkovića, posebno je istaknuo pomoć u vremenu korona krize. S druge strane prisjetio se vremena vlade Zorana Milanovića koja Gradu nije dala ništa, a ostavila je traga lošim potezima;  ukinula je trgovački sud, sjedište porezne uprave, koncesiju za terminal u Gružu dala tursko-francuskom konzorciju, dodijelila koncesiju Marini Frapa...

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je naglasila kako je teško pobrojati sve projekte koji su realizirani u Dubrovniku i da toga ne bi bilo da je neki drugi tim bio na čelu Hrvatske. Istaknula je važnost jačanja poljoprivrede i ribarstva, jer će nam tako turizam biti uspješniji i manje osjetljiv. Zato će i sljedeća vlada Andreja Plenkovića imati politiku za poljoprivrednike i ribare i uvijek će se naći sredstva za čuvati ih i poticati njihove investicije.

General Damir Krstičević je na početku zahvalio svima koji su branili domovinu jer zbog toga građani imaju mogućnost birati vlast na demokratski način.  Govorio je o ulaganju Vlade HDZ-a u jačanje sigurnosti države u posljednja dva mandata, jačanju vojske i njenom vraćanju u neke hrvatske gradove uključujući i Ploče u našoj županiji, nabavci vojne opreme i borbenih aviona. Prisjetio se riječi ratnog ministra obrane Gojka Šuška kada je rekao da Hrvatska vojska u svom sastavu ima sedam gardijskih brigada, sve dobro obučene i naoružane, ali samo je jedna koja je udarna, a to je Četvrta gardijska brigada te poručio da će HDZ pobijediti u svim izbornim jedinicama, a 9. i 10. će biti udarne.

Nositelj liste za 10. izbornu jedinicu Branko Bačić je rekao da osjeća povjerenje i podršku HDZ-u jer je to povjerenje rezultat rada i zalaganja da se Hrvatska učini boljom. Bačić je istaknuo uvjerenje  kako će rezultat za HDZ biti dobar. - Prije će presušiti more ispred stare gradske luke u Dubrovniku, nego što će HDZ izgubiti Dalmaciju - poručio je Bačić

Za kraj okupljenima se obratio predsjednik HDZ-a premijer Andrej Plenković i na početku podsjetio što je vlada učinila u proteklih osam godina, pogotovo kroz brojne krize koje su se nastavljale jedna na drugu.
- Sve smo to riješili i prebrodili krize, od Agrokora, pandemije covid 19, potresa u Zagrebu i Banovini, posljednice Putinove agresije na Ukrajinu .. Vlada je uspjela izaći kao pobjednik iz svih situacija  vodeći brigu o svim skupinama u društvu. Osigurali smo limitirane cijene potrošačke košarice, pomoć umirovljenicima, socijalne naknade, nismo zaboravili na poljoprivrednike i ribare - rekao je Plenković te istaknuo  ono što je bio  cilj, a to je bolja kvaliteta života građana. - Prosječne plaće narasle su na preko 1200 eura, kao i minimalna plaća i mirovine. Osigurali smo gospodarski rast od 2,8 posto koji nam je omogućio ne samo lovljenje koraka nakon pandemije. To znači da smo s kombinacijom naših mjera, požrtvovnošću radnika i agilnošću poduzetnika ostvarili dublju integraciju u EU i ulovili korak sa zemljama EU - poručio je.

Posebno se osvrnuo na "bizarne teze kršitelja ustava" koji poručuje da je Hrvatska u katastrofi te se zapitao od čega treba Hrvatsku spasiti kako to poručuju politički oponenti?  - Trebamo li spasiti Hrvatsku od gradnje Pelješkog mosta, od LNG terminala, druge cijevi tunela Učka, koridora 5C u Baranji,  od autoceste do Siska, od eura i Schengena, Crnih jastrebova, od Bradleya i 12 Rafala koji će čuvati hrvatsko nebo ? upitao je Plenković.

Na kraju je poručio da nije osjetio ovoliku angažiranost i želju za pobjedom kao u ovoj kampanji.  - Uvjeren sam da će odabir građana 17. travnja biti takav da ćemo ne samo pobijediti ovdje u južnim izbornim jedinicama nego u cijeloj Hrvatskoj. Rezultat će biti sjajan i uvjerljiv. Hrvatski narod zna tko će odgovoriti na sve izazove - zaključio je premijer.

U prepunoj dvorani hotela Adria u Dubrovniku danas je održan susret generala Damira Krstičevića, kandidata na listi HDZ-a X izbornoj jedinici, s članovima zajednice branitelja HDZ DNŽ "Gojko Šušak" i Hrvatskog časničkog zbora DNŽ.

General Krstičević pozdravio je svoje suborce, prisjetio se teških ratnih dana, ali dana ponosa te rekao kako je Vlada HDZ-a puno učinila za branitelje.

- Čuvamo dignitet hrvatskih branitelja, čuvamo njihova prava, borimo se za branitelje kao što su se oni borili da živimo u slobodnoj Hrvatskoj! Prepoznali smo i važnost hrvatske vojske jer važno je uvijek imati na umu; mi vojsku nismo naslijedili nego stvorili i kontinuirano je jačamo. Ulažemo u zrakoplovstvo, kopnenu vojsku, ali i ljude!-  kazao je general.

Zaključio je kako nama treba netko tko poštuje državu, Ustav, zakone i institucije i zato je izbor jedan - za stabilnu i uređenu Hrvatsku lista Hrvatske demokratske zajednice, lista broj 7!

Na zajedničkom sastanku Predsjedništva, Općinskog odbora i Temeljnih ogranka sudjelovali kandidat na listi HDZ-a i gradonačelnik Mato Franković i predsjednik ŽO HDZ DNŽ Blaž Pezo.

U svom obraćanju Mato Franković je podsjetio na sve uspjehe i projekte ove Vlade u protekla dva mandata te istaknuo kako ništa od tog ne bi bilo moguće da nismo imali Vladu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem. Zato je jedini izbor, kazao je, za sigurnu, uspješnu i stabilnu Hrvatsku samo Hrvatska demokratska zajednica - poručio je Franković.

Kandidati HDZ-a za s liste za desetu izbornu jedinicu. Mato Franković i Dalibor Milan su zajedno sa županom Nikolom Dobroslavićem, načelnikom Silviom Nardellijem te  predsjednikom HDZ Župa dubrovačka Đurom Lonzom održali su neformalno druženje s članovima i simpatizerima u Župi Dubrovačkoj.

- Druženjem je poslana snažna poruka jedinstva i snage koji su jamac pobjede na predstojećim Parlamentarnim izborima - poručuju iz Županijskog izbornog stožera HDZ DNŽ.

U Domu kulture u Čilipima sinoć je održan veliki predizborni skup HDZ-a, na kojem su sudjelovali kandidati izborne liste HDZ-a u X i.j.: potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, general Damir Krstičević, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Predsjednik OO HDZ-a Konavle Ivo Simović između ostalog je rekao je da svi ovdje u dvorani slobodno čista obraza mogu stati pred svoje prijatelje, susjede, sugrađane jer ova Vlada ima izvrsne rezultate i spremna je na sve izazove. Načelnik Općine Konavle Božo Lasić zahvalio je svima na dolasku u ovako impozantnom broju: „Nijedna stranka u gradu i županiji ne može okupiti ovolik broj ljudi, a aiguran sam da tome pridonose i naši kandidati, jer to su izvrsni i vrijedni ljudi i čast mi je što su večeras ovdje s nama!“

O rezultatima ove Vlade, ali i činjenici da jedino HDZ ima tu stabilnost i snagu da nastavi voditi državu govorio je i župan Nikola Dobroslavić: „17. travnja idemo u bitku i to je bitka protiv ljevice i protiv Milanovića, a pobijedit ćemo jer imamo odlične rezultate na državnoj razini, ali i na županijskoj i lokalnoj. Imamo odličnog premijera, imamo odličnu Vladu, imamo i našeg Branka koji je i na primjeru Banovine pokazao kako se radi i idemo zajedno do pobjede!“

Nazočnima su se obratili i svi prisutni kandidati, a o važnosti ovih izbora najjasniju je poruku poslao nositelj liste Branko Bačić: „Pred nama su najvažniji izbori nakon 90-ih jer pred nama je iznimno izazovno vrijeme te je jako važno tko će nas zastupati. Meni je čast što sam prvi među jednakima na listi naše X, udarničke izborne jedinice,“ Bačić je podsjetio i na brojne kapitalne projekte ove Vlade, počevši od Pelješkog mosta pa nadalje te najavio završetak autoceste do Dubrovnika, ali posebno je istaknuo neke od najvećih uspjeha ove Vlade: „Rasle su plaće i mirovine, minimalna plaća, nikada nije bilo manje nezaposlenih; unatoč krizama najbrže smo rastuće gospodarstvo, a to su opipljivi rezultati. Ne smijemo zaboraviti da je Vlada svojim paketom mjera omogućila građanima da plaćaju jeftiniju struju, gorivo, osnažili smo međunarodnu poziciju Hrvatske... “ rekao je te zaključio kako je siguran da ćemo pobijediti na izborima.
General Damir Krstičević podsjetio je na teške ratne dane i obranu Domovine, zahvalio braniteljima i njihovim obiteljima te rekao da ova Vlada treba dobiti izbore jer je stabilna i odgovorna. „Prepoznali smo važnost vojske, jer mi vojsku nismo dobili nego smo je sami stvarali; uskoro nam dolazi šest aviona Rafala; jačamo kopnenu vojsku, ojačali vojarne, vratili vojsku u Ploče i druge gradove, ali i ulagali u ljude. Vratili smo Dan državnosti na 30. svibnja i uveli neradni dan na Dan sjećanja 18. studenog. Puno smo toga učinili i znam da će naši građani to prepoznati“, kazao je general Krstičević.
Uvjeren u pobjedu je i Mato Franković: „Prije četiri godine tražili smo vaše povjerenje i vi najbolje znate jesmo li ga zaslužili, ali sve što se tada obećavalo danas je vidljivo.“, rekao je te podsjetio kako je Vlada Zorana Milanovića ukinula Trgovački sud u Dubrovniku i premjestila ga u Split, isto učinila i sa Poreznom upravom, a Carinarnicu izmjestila u Ploče. „Podsjetimo i da je njihov ministar rekao da neće graditi autocestu do svakog kokošinjca, a zaustavili su i gradnju Pelješkog mosta. To su samo neki primjeri kako oni vode državu i uvjeren sam da 17. travnja mi idemo po pobjedu!“, rekao je Franković.
Da su uspjesi Vlade u dva mandata garancija uspjeha u svom je govoru rekla i Marija Vučković: „Moje duboko uvjerenje je da ćemo pobijediti jer imamo rezultate, a s druge strane je nedemokratska ljevica. Vlada Andreja Plenkovića je uspješno vodila Hrvatsku kroz krize i tako će i nastaviti“, rekla je između ostalog Vučković.
Dalibor Milan u svom je govoru potvrdio da on kao gradonačelnik može potvrditi da je ova Vlada bila uspješna u brojnim projektima, ali što je važnije – zahvaljujući vertikali vlasti omogućila da se u našim općinama i gradovima provedu brojni projekti. „Hrvatsku može voditi samo HDZ, a naša pobjeda nije moguća bez vas! Pozovite prijatelje, pozovite sve,  pričajte im o postignućima naše Vlade i idemo zajedno do pobjede!“, rekao je Milan.

Kandidati na listi HDZ-a i desetoj izbornoj jedinici Branko Bačić i Mato Franković održali su u Lazaretima konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen izborni program. Na konferenciji je istaknuto kako je upravo u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji vidljiva kvalitetna politika ravnomjernog razvoja i brojna ulaganja u sve segmente života koja je realizirala Vlada,

Također, kandidati su podsjetili da su ostvareni i pokrenuti gotovo svi strateški projekti na krajnjem jugu Lijepe Naše, a sljedeći mandat bit će posvećen dodatnom radu na demografskim mjerama, provedbi stambene politike i daljnjim povećanjima plaća i mirovina!

Svečanosti su, uz brojne uzvanike, nazočili i potpredsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, general Damir Krstičević, župan Nikola Dobroslavić, predsjednik ŽO HDZ-a Blaž Pezo, gradonačelnici i načelnici te članovi Predsjedništva BiH HDZ Hercegovačko-neretvanske županije na čelu s ministrom u Vladi HNŽ Đurom Prkačinom, gradonačelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem i načelnikom Neuma Draganom Jurkovićem.

Nazočne je na početku pozdravio predsjednik OO HDZ-a Župa dubrovačka Đuro Lonza, zahvalivši prvo svim utemeljiteljima koji su stranku u Župi osnovali, a potom i svim članovima i dosadašnjim predsjednicima koji su je tako uspješno vodili kroz ova tri desetljeća. Istaknuo je, među ostalim, kako je ova organizacija vrlo uspješna i kako nimalo sumnja u odličan rezultat na parlamentarnim izborima. U ime utemeljitelja skup je pozdravio Pasko Pando, prisjetio se tih prvih dana, ali i istaknuo kako HDZ u Župi dubrovačkoj nije nikada gubio.

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelii prisjetio se također osnivanja HDZ-a i svojih prvih dana u stranci. Kazao je i kako sve te godine HDZ uspješno vodi Općinu, a posebno je istaknuo koliko je dobra suradnja sa Županijom i velika pomoć Vlade RH. „Zahvaljujem posebno našem Branku jer nam je uvijek dostupan i uvijek misli da svoju županiju i na sve nas i puno smo toga učinili za našu Općinu i sve naše stanovnike zahvaljujući njemu!“

Župan Nikola Dobroslavić, pozdravljajući nazočne, posebno je istaknuo generala Krstičevića: „Kad se ide u bitku treba imati generala. A mi imamo najboljeg, generala Damira Krstičevića!“ Posebno se osvrnuo na izjave predsjednika Milanovića o tome kako „ih sve treba pohapsiti i uzeti im djecu za taoce“, kazavši da su u najmanju ruku stravične. „I zato ćemo pobijediti, i nećemo im dati da Hrvatsku vode prema Rusiji i neće natrag u komunizam, nego ostaje u demokraciji i europskim integracijama!, zaključio je.

Čestitke župskom HDZ-u uputio je i predsjednik ŽO HDZ DNŽ Blaž Pezo, i rekao kako ni on ne sumnja u rezultate ove organizacije, koja tri desetljeća dobiva na svim izborima. Osvrnuo se i on na skandalozno ponašanje predsjednika Milanovića i rekao kako je uvjeren da nam ovakva oporba ne može biti prijetnja. „Iza nas su rezultati, koje će građani prepoznati, i ove ćemo izbore dobiti!“, rekao je Pezo.
„Ovaj mali čovik zapovijedao je 4. gardijskom sa samo 24 godine“, započeo je emotivno general Krstičević svoje obraćanje i dobio dug i veliki pljesak nazočnih. U svom se obraćanju prisjetio dana deblokade Dubrovnika i tih ratih dana, ali i kazao: „Evo, u Ukrajini je danas rat.  A tko bi mislio da će rat u 21. stoljeću!? I zato pitanje naoružanja nije i ne smije biti niti najmanje upitno i novi borbeni zrakoplovi što nam uskoro dolaze itekako su nam potrebni!“

Potpredsjednik HDZ-a, potpredsjednik Vlade i ministar, nositelj liste za X izbornu jedinicu Branko Bačić domaćinima je čestitao 34. obljetnicu i činjenicu da izbore u Župi dubrovačkoj HDZ nije nikada izgubio. Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima, Bačić je nabrojio velike infrastrukturne projekte koje je Vlada ostvarila, uključujući one u našoj Županiji, mjerama za gospodarstvo, rastu BDP-a, porastu plaća i mirovina i brojnim drugim mjerama koje su pokrenule hrvatsko gospodarstvo, koje je sada najbrže rastuće u Europskoj uniji. Dodao je i kako ni najmanje ne sumnja u pobjedu HDZ-a na izborima jer je u koaliciji sa SDP-om ostalo samo nekoliko stranaka čiji čelnici predstavljaju sami sebe. „Hvala vam, dragi prijatelji, i vjerujem da ćemo zajedničkom snagom i ovaj puta pobijediti na izborima i osvojiti treći mandat“, zaključio je Branko Bačić.

Svečano obilježavanje 34. obljetnice osnutka HDZ-a u Župi Dubrovačkoj obilježiti će se u subotu, 23. ožujka 2024. u Hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera u Srebrenom s početkom u 18,00 sati.

 Obilježavanju 34. obljetnice nazočiti će i potpredsjednik HDZ-a, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i general Damir Krstičević.

U nedjelju 10. prosinca obilježava se  24. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Sveta misa zadušnica za dr. Franju Tuđmana služit će se u  nedjelju u 11,00 sati u Mandaljeni.

U subotu 02.12.2023. g na poziv  predsjedništva OO HDZ-a Župa dubrovačka u Župi dubrovačkoj je održan sastanak predsjedništva OO HDZ-a Župa dubrovačka i predsjedništva županijske organizacije HDZ-a. Na sastanku su uz predsjednika ŽO HDZ-a g. Blaža Peza, sudjelovali i župan Dubrovačko neretvanske županije g. Nikola Dobroslavić, potpredsjednik ŽO  g. Roberto Krile, te član predsjedništva ŽO i ujedno ravnatelj županijske Uprave za ceste g. Ivo Kaštelan. Sastanku je sa strana OO HDZ-a Župa dubrovačka prisustvovala većina članova predsjedništva čiji su članovi dva potpredsjednika OO HDZ-a g. Igor Konjevod i g.Jakša Handabaka, načelnik Općine Župa dubrovačka g. Silvio Nardelli, predsjednik općinskog Vijeća g. Marko Kriste,  te članovi predsjedništva gđa. Marija Jelić, g. Antonio Vojvodić, g. Nikša Arbanasin, g. Mato Handabaka, g. Mateo Delić, g. Ivo Jović i g. Tomislav Kristović. Sastanak je vodio predsjednik OO HDZ-a Župa dubrovačka ujedno i potpredsjednik ŽO HDZ-a g. Đuro Lonza.

Na izuzetno konstruktivnom sastanku raspravljalo se o temama važnim za Župu dubrovačku u kojima participira i Dubrovačko neretvanska županija kao i Vlada RH, a kao najvažnije su istaknute:

1. Dogradnja osnovne škole Župa dubrovačka, te pokretanje inicijative za izgradnjom nove osnovne škole u Župi  dubrovačkoj
2. Zajednička izrada idejno-urbanističkog rješenja sadržaja društvene namjene unutar obuhvata auto kampa u Kuparima s ciljem stvaranja urbanog središta Župe dubrovačke
3. Projekt komunalne  lučice u Srebrenom
4. Projekt brze ceste kroz Župu dubrovačku
5. Pojačano održavanje županijskih cesta  na području općine Župe dubrovačke
6. Problem nelegalnih odlagališta
7. Projekt aglomeracije
8. Izgradnja visokonaponskog voda od trafostanice Plat do Kupara
9. Nastavak utvrđivanja granica javnog  pomorskog dobra za područja Župe gdje još nije utvrđeno

Po svim temama doneseni su konkretni zaključci s ciljem što brže realizacije navedenih projekata.

Uoči obilježavanja obljetnice pada Vukovara Zajednica Žena Katarina Zrinski i Mladež HDZ-a Župa dubrovačka večeras u 16:30 sati tradicionalno organizira paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici ispred zgrade vrtića i Općine, na raskrižju u Srebrenom i na Spomen obilježju u Mandaljeni.

Na izbornoj skupštini Mladeži HDZ-a Župe dubrovačke održanoj u subotu u Srebrenom za novog predsjednika mladeži župskog ogranka stranke izabran je Ivo Begović.

Novi članovi Članovi Općinskog odbora i nadzornog odbora Mladeži su; Marija Trtoman (zamjenica predsjednika), Marko Kriste, Marija Begović, Stjepan Lonza, Antonela Bender, Nino Butrica, Petar Sambrailo, Nikola Handabaka, Hrvoje Merdžan, Ivan Sambrailo, Miho Handabaka, Ivana Vuličević Kordić, Antonia Peričić.

Općinska organizacija HDZ-a Općine Župa dubrovačka održala je izbore za predsjednika i dva potpredsjednika organizacije. Na izbore se odazvalo 140 članova stranke što čini 35 posto od ukupnog broja članova Općinske organizacije.

Za predsjednika Općinske organizacije je izabran Đuro Lonza, a za potpredsjednike Jakša Handabaka i Igor Konjevod.

Poštovani,

pozivate se na Izbornu skupštinu mladeži HDZ-a Župa dubrovačka, koja će se održati u velikoj Vijećnici Općine Župa dubrovačka (II kat), u subotu, 04. studenog 2023.godine, s početkom u 19,00 sati.

Zahvaljujemo Vam se na odazivu.


                                           Predsjednik mladeži HDZ-a
                                           Župa dubrovačka
                                                Ivan Sambrailo

 

DNEVNI RED  IZBORNE SKUPŠTINE MLADEŽI HDZ-a ŽUPA DUBROVAČKA

  1.    Usvajanje Poslovnika o radu Izborne skupštine
  2.    Izbor radnih tijela:
a)    zapisničara
b)    dva ovjerovitelja zapisnika
c)    Povjerenstva za utvrđivanje broja nazočnih članova
d)    Izbornog povjerenstva

  3.    Pozdravni govori gostiju
  4.    Izvješće o radu u proteklom razdoblju
  5.    Izvješće Povjerenstva za utvrđivanje broja nazočnih članova
  6.    Utvrđivanje liste kandidata
a)    za predsjednika/cu mladeži HDZ-a Župa dubrovačka
b)    za članove općinskog odbora mladeži HDZ-a Župa dubrovačka

  7.    Izbor
                          a)   predsjednika/ce općinske organizacije mladeži HDZ-a Župa dubrovačka
      b)   članova općinskog odbora mladeži HDZ-a Župa dubrovačka

8.    Izvješće Izbornog povjerenstva o rezultatima glasovanja
a.    za predsjednika/cu općinske organizacije MHDZ-a ŽD
b.    za članove općinskog odbora općinske organizacije MHDZ-a ŽD

9.    Usvajanje izvješća Izbornog povjerenstva

10.    Proglašavanje izabranih
                           a.   za predsjednika/cu općinske organizacije MHDZ-a ŽD
b.    za članove općinskog odbora općinske organizacije MHDZ-a ŽD

11.    Zaključivanje rada Izborne skupštine općinske organizacije MHDZ-a ŽD
        Himna HDZ-a "Bože čuvaj Hrvatsku"

Dr. Franjo Tuđman, utemeljitelj moderne hrvatske države umro je na današnji dan prije 22 godine.  Otišao je kao karizmatska ličnost, najzaslužnija što je Hrvatska stekla svoju neovisnost, obranila se od velikosrpske agresije i oslobodila svoje okupirane teritorije.

Prvi Hrvatski predsjednik je rođen 14. svibnja 1922. godine u Velikom Trgovišću. Sudionik je antifašističkog pokreta od 1941., a iz Drugog svjetskog rata izlazi činom bojnika. Nakon što je 1967. godine potpisao Deklaraciju o hrvatskom književnom jeziku, isključen je iz Saveza komunista, smijenjen je i umirovljen te mu je zabranjen rad na Sveučilištu.

Od komunističkog režima je osuđen 1972. na 2 godine zatvora zbog "nacionalizma", pušten nakon 9 mjeseci. Osuđen je i zbog intervjua švedskoj televiziji 1981. na 3 godine, te pušten 1983. iz zdravstvenih razloga. Tijekom 1984., je vraćen u zatvor radi izdržavanja ostatka kazne, ali je iste godine zbog pogoršanja zdravstvenog stanja uvjetno pušten.

Nakon što mu je 1987. godine vraćena putovnica, odlazio je više puta u inozemstvo te svojim predavanjima među iseljenicima poticao stvaranje hrvatskoga nacionalnog pokreta. Godine 1989. osniva Hrvatsku demokratsku zajednicu te do smrti ostaje njezin predsjednik. Nakon pobjede HDZ-a na izborima 1990. izabran za predsjednika Predsjedništva SRH. Nakon donošenja demokratskog Ustava 1990., izabran za predsjednika Republike 1992. godine.

Vodio je Hrvatsku u pobjedničkom Domovinskom ratu, koji je 1995. završen vojno-redarstvenom akcijom “Oluja”, a mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja Hrvatska je pod njegovim vodstvom postala cjelovita i slobodna.

U spomen na utemeljitelja moderne Hrvatske u organizaciji Općinskog Odbora HDZ-a Župe dubrovačke, danas u 16 sati u Crkvi Sv. Marije Magdalene u Mandaljeni služit će se sveta misa zadušnica, a iza mise će se položiti vijenac na Spomen obilježju u Mandaljeni.

Na konstituirajućoj sjednici novoizabranog županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinska Dubrovačko neretvanske županije uz prije izabranu predsjednicu Maju Vrnogu izabrane su četiri potpredsjednice Maja Radman Barčot, Maja Bender, Jelica Lazarević i Mirjana Pavlaković. Za tajnicu županijskog odbora Zajednice je izabrana Pavica Anelić.

Dana 26. listopada 2021. godine u 18.30 sati održana je izborna skupština Zajednice žena „Katarina Zrinski“ HDZ-a Župa dubrovačka.
Na izbornoj skupštini je za predsjednicu izabrana Marija Jelić.

U općinski odbor izabranesu:

1.    Irena Korda
2.    Ružica Misir
3.    Silvija Petrlić-Saltarić
4.    Snježana Putica
5.    Ivanka Raguž

Kao izaslanice na izbornu skupštinu županijske organizacije HDZ-a Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Dubrovačko-neretvanske županije, izabrane su:

1.    Maja Bender
2.    Ružica Misir
3.    Đive Mišić
4.    Silvija Petrlić-Saltarić
5.    Antonija Prkoča
6.    Snježana Putica

Skupštini su također nazočili županijska predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije gđa. Marina Sambrailo, predsjednik HDZ-a Župa dubrovačka gosp. Lovorko Klešković te njegov zamjenik gosp. Vlatko Vuletić.

.

 

Izborna skupština Zajednice žena Katarina Zrinski HDZ-a Župa dubrovačka će se održati 26. listopada 2021. godine u 18.30 sati u Velikoj vijećnici Općine.