BOĆARSKI KLUB DONJI BRGAT

Boćarski klub Donji Brgat osnovan je 15. veljače, 1985. godine od strane entuzijasta i prijatelja boćanja iz Donjeg Brgata u cilju promoviranja boćanja kao lokalnog i regionalnog sporta kroz sudjelovanje u natjecanju u rangu tadašnje općine Dubrovnik, ali i u cilju djelovanja na razvoju i održavanju svih segmenata kulturnog i sportskog života u Donjem Brgatu. Za vrijeme domovinskog rata članovi kluba kroz razne postrojbe hrvatske vojske staju u obranu domovine Hrvatske, a klub trpi od strane srpsko-crnogorskih agresorskih snaga velike štete kako na infrastrukturi tako i na inventaru kluba. Nakon povratka uz svesrdnu pomoć novoosnovane Općine Župa dubrovačka klub ponovno nastavlja tamo gdje je stao. Obnavlja se postojeća infrastruktura i inventar, a klub nastavlja s natjecanjima te 2007. godine ulazi u 3. Hrvatsku ligu – Jug gdje se natjecao do 2018. godine. Trenutno se klub natječe u županijskoj ligi.

Primarni ciljevi kluba uvijek su bili rad s mlađim naraštajima kako bi im se što više približilo boćanje kao zdravi sport ali i poticalo ih na zdrav život daleko od poroka današnjice. U tom cilju Općina Župa dubrovačka je klubu uvijek davala veliku podršku te ga pomagala u svim segmentima njegovog rada, pa tako 2007. godine se otvara novi sportski kompleks s četiri boćarska terena, igralištem za mali nogomet i dječjim igralištem uz prateće objekte, koji su izgrađeni uz pomoć Općine Župa dubrovačka i još nekih privrednih subjekata.

2009. godine klub u suradnji s Boćarskim savezom Dubrovačko-neretvanske županije organizira Prvenstvo Hrvatske za kadete, a 2012. godine Prvenstvo Hrvatske za juniore, čime se Donji Brgat i Općina Župa dubrovačka promoviraju na državnom nivou kao sredine koje promiču boćanje kao sport ali i ulažu napore da mlađe naraštaje uz druženje i igru izvode na pravi životni put.

2013. godine na ovim terenima odigravaju se i susreti završnice Kupa Hrvatske u boćanju.

Nadalje klub u suradnji s Boćarskim savezom Dubrovačko-neretvanske županije u par navrata organizirao je kamp za mlade boćare kojeg je vodio trener Hrvatske boćarske reprezentacije gosp. Čedo Vukelić.

Copyright © 2019 Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka All Rights Reserved. Designed By © mlinimedia

TRAŽI