Ženski odbojkaški klub Župa dubrovačkaŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB ŽUPA DUBROVAČKA

Tradicija aktivnog igranja ženske odbojke u Župi dubrovačkoj počinje nakon Domovinskog rata i to prvo kroz rad sa djecom u osnovnoj školi Župa dubrovačka, odnosno kroz Školsko sportsko društvo "Brenum", a zatim i kroz naš klub koji je osnovan 18.01.2006.g..na inicijativu Mirana Miloslavića, predsjednika ŠSD „Brenum“ i učitelja tjelesne kulture u OŠ Župa dubrovačka Franja Hermana.


Dakle, inicijativa je došla od OŠ Župa dubrovačka i osnovan je kako bi se djevojke i nakon završetka osnove škole mogle aktivno nastaviti baviti odbojkom.

Seniorska ekipa se od samog osnutka natjecala u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi – jug u kojoj su klubovi iz Splita, Makarske, Zadra, Šibenika, Kaštela, Omiša, Trogira, Novalje i Dubrovnika i drugih gradova iz Dalmacije.


Klub se natječe i u županijskoj ligi za mlađe kadetkinje, maloj i u mini odbojci, a sudionik je i regionalnih i državnih natjecanja za kadetkinje, mlađe kadetkinje, malu i mini odbojku, kao i raznih turnira u domovini i inozemstvu.

Od osnutka pa do otvaranja Školske sportske dvorane OŠ Župa dubrovačka 2016.g. klub je trenirao i igrao svoje utakmice u dvorani stare zgrade škole na Kantulama i u dvorani u bivšem vojnom odmaralištu Kupari.

Ulaskom u novu dvoranu aktivnosti u klubu, kao i broj odbojkašica se jako povećao. Broj aktivnih članica se kreće u rasponu od 170-200. Sa istima rade pet trenera/ica pet dana u tjednu, a vikendom se igraju utakmice.

Dobar rad se isplatio i u sezoni 2019/20 klub osvaja treće mjesto u 2. HOL-jug i na taj način stječe pravo igranja u Prvoj B HOL-skupina jug.

Da bi osigurali opremu za rad i natjecanje (dresovi, lopte i ostalo), kvalitetne trenere, uredili uvjete za rad i prijevoz na natjecanja, klubu su potrebna dobra organizacija i znatna materijalna i financijska sredstva, koja se ostvaruju kroz klupske članarine, donacije i od sredstava Zajednice sportova Općine Župa dubrovačka i Dubrovačko neretvanske županije.

O istome se brine Upravni odbor kluba. Prva predsjednica kluba u jednom mandatu bila je g-đa Anka Šutalo, bivša ravnateljica OŠ Župa dubrovačka, a tajnik Miran Miloslavić. Članovi Upravnog odbora bili su zaposlenici OŠ Župa dubrovačka. U drugom mandatu i dalje predsjednik je Miran Miloslavić, a tajnica Ana Miloslavić, također zaposlenica škole. Voditelj škole odbojke je trener Nikola Makivić, a trenerice su bivše učenice OŠ i bivše igračice kluba, koje su završile tečajeve za trenerice odbojke.

Osiguranjem sredstava djeci i mladeži pružamo dobre uvjete za aktivno bavljenje odbojkaškim sportom, kako bi ih udaljili od drugih negativnih izbora i utjecaja. U klubu razvijamo osjećaj pripadnosti klubu, Župi dubrovačkoj, razvijamo sportski duh kod djece, uljudbene i humane odnose i domoljublje.


Naročito napominjemo da se radi o ženskom klubu (prvom u Župi dubrovačkoj). Djevojke u Župi dubrovačkoj nemaju puno prilika baviti se sportom, organizirano kroz neki klub. Odbojka je inače idealan sport za djevojčice i djevojke.

Copyright © 2019 Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka All Rights Reserved. Designed By © mlinimedia

TRAŽI