Ministarstvo odobrilo 418 tisuća kuna za igralište u Čibači, Općina će rebalansom proračuna pokušati iznaći dodatna sredstva

Ispis

U Ministarstvu turizma i sporta jučer su potpisana 23 ugovora o sufinanciranju izgradnje, građevinskih zahvata i opremanje sportskih građevina u 2020. godini čime se nastavilo ulaganje u sportsku infrastrukturu nakon što je u protekle tri godine sufinancirano 25 sportskih objekata.

Među projektima koje u ovoj godini sufinancira Ministarstvo je i sanacija nogometnog igrališta u Čibači za što je Općina Župa dubrovačka dobila 418.000,00 kuna.

- Općina Župa dubrovačka u svom programu daljnjeg razvoja športske infrastrukture u Župi dubrovačkoj, početkom 2020. godine prijavila je u suradnji s NK Župa dubrovačka na natječaj Središnjeg državnog ureda za sport pri Ministarstvu turizma i sporta, projekt rekonstrukcije glavnog nogometnog igrališta NK Župa dubrovačka u Športsko rekreacijskom centru Čibača.

Središnji državni ured za sport pri Ministarstvu turizma i sporta je prihvatio sufinancirati projekt rekonstrukcije igrališta u iznosu od 418.000,00 kuna, budući je prepoznat iznimno veliki trud lokalne zajednice i nogometnog kluba oko brige za djecu i mladež, gdje u ovom trenutku svakodnevno trenira i natječe se više od 300 aktivnih sportaša svih uzrasta.

Središnji državni ured za sport je zbog novonastale situacije prouzokovane COVID 19 virusom značajno smanjio iznos sufinanciranja u odnosu na kandidirani iznos gdje je njihov udio trebao biti do 80% vrijednosti ulaganja. Općina Župa dubrovačka je trenutno u postupku izrade rebalansa svog proračuna, te će se pokušati iznaći dodatna sredstva kako bi se Ugovor s Ministarstvom i odobrena sredstva u cjelosti realizirala – rekao je Općinski načelnik Silvio Nardelli.

- Svakako treba naglasiti kako su izgradnjom velikog pomoćnog igrališta s umjetnom travom i rekonstrukcijom malog nogometnog igrališta s umjetnom travom u koje je Općina Župa dubrovačka prethodnih nekoliko godina uložila značajna sredstva (više od 500.000,00 kuna) stvoreni uvjeti za rekonstrukciju glavnog nogometnog terena gdje se za vrijeme rekonstrukcije glavnog terena trenažni i natjecateljski procesi NK Župa dubrovačka ne bi trebali prekidati niti u jednom trenutku.

Stoga nas veseli kako ćemo, vrlo vjerovatno, uskoro u Čibači imati značajno kvalitetnije nogometno igralište, budući se planira ugradnja podzemnog sustava natapanja, te tretman ukupno 8000 m2 igrališta s ciljem izravnavanja i zasijavanja nove travnate podloge - dodao je općinski načelnik.