Vijesti

Iva Oberan i Ivan Petrušić najbolji sportaši Župe u 2020. godini, Auto klub "Župa dubrovačka" najbolja ekipa (FOTOGALERIJA)

U velikoj vijećnici zgrade Općine Zajednica sportova Župe dubrovačke večeras je dodijelila nagrade najboljim sportašima Župe dubrovačke u prošloj 2020. godini.

Kao i niz zadnjih godina u konkurenciji sportašica i lani je bila najbolja Iva Oberan članica JK Župa dubrovačka. Početkom 2020.  godine Iva je  postala  seniorska viceprvakinja Hrvatske, a u 10. mjesecu osvojila je broncu na Europskom kupu u Dubrovniku. Nagradu najboljoj sportašici je uručio predsjednik Zajednice sportova Ivica Cumeljan.

Najboljim sportašem Župe u prošloj godini je proglašen vozač AK Župa dubrovačka Ivan Petrušić. 2020 godine Ivan vozi dvije trke brda, poznatu Skradinsku gdje ostaje treći, te Malačku na kojoj također ostaje treći. Zatim vozi sve kružne utrke. Prve dvije vozi na Grobniku gdje oba dana odnosi prvo mjesto klase 1 i 2 mjesto grupe 1, druge dvije trke vozi na stazi Slovakia Ring u Slovačkoj te prvi dan s malom greškom odnosi drugo mjesto klase 1 i 3 mjesto grupe 1, već drugi dan vraća se na staro i odnosi pobjedu u klasi 1 i vraća se na 2 mjesto grupe 1. Zadnju kružnu utrku vozi na poznatoj stazi Hungaroring te prvi dan završava kao prvi u klasi 1 te treći u grupi 1,drugi dan završava kao drugi u klasi 1 te 5-ti u grupi sto ga na kraju svih utrka čini prvakom 2020-te za klasu 1 te viceprvakom grupe 1.

Najuspješnija ekipa Župe dubrovačke i u 2020. je bio Auto klub "Župa dubrovačka". Vozači župskog kluba su nastupali u svim disciplinama koje su se vozile u godini Covida. Najzapaženiji rezultat je onaj u najmasovnijoj disciplini brdske utrke  gdje je Župa završila kao drugoplasirana ekipa  u konkurenciji 37 klubova iz cijele Hrvatske.

Nagrada za najdarovitijeg mladog sportaša pripada mladoj sportašici  Josipi Ćorak, članici ŽOK Župa dubrovačka.
Josipa je rođena  01.05.2004. u Dubrovniku. Od prvog razreda osnovne škole počinje trenirati i igrati odbojku za školsku ekipu i klub. U šestom Razredu kao izrazito vrijedna i talentirana postaje članica seniorske ekipe . u sezoni 19./20 kao kapetanica osvaja treće mjesto u drugoj odbojkaškoj ligi i time ulazi u 1.B hrvatsku ligu. Njezin talent i vrijednosti primijećeni su od klubova većeg ranga koji je žele vidjeti u svojim redovima.

Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka lani je uvela  posebne Nagrade izvršnog odbora za  prestižne rezultate ostvarene u prethodnoj godini a koji ne ispunjavaju uvjete Javnog poziva.

Ove godine su Nagrade izvršnog odbora su dodijeljene;

- Alenu Franiću, Županijskom prvaku u streljaštvu u disciplini leteće mete - glineni golubovi, na državnom prvenstvu  je bio 49. od 120 strijelaca te je ispucao normu za A listu hrvatskih strijelaca gdje mu društvo prave Olimpijski pobjednici Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović.

- Madi Žeravici članici ženskog tima Ak Dubrovnik koja je osvojila nagradu za najbolju ekipu u 2020. godini na razini Grada i Dubrovačko - neretvanske Županije.

- Turniru župskih mjesta čije je nadmašio je sva očekivanja. Bez prijekorna organizacija svrstavaju ga u sam vrh sportskih događaja koji su ikad održani u našoj Općini. Organizatori su se potrudili da svi gledatelji, igrači i svi Župljani budu počašćeni ovakvim događajem, navodi se u obrazloženju nagrade.

- Petrunjeli Pavić članici Judo kluba Dubrovnik 1962. koja je u 2020. godini osvojila 7. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu te treću godinu u nizu postala juniorska prvakinja Hrvatske.

- ŽOK-u Župa dubrovačka koji je u sezoni 2019-2020 osvojio treće mjesto u 2. Odbojkaškoj ligi i time stekao pravo igranja u 1.B odbojkaškoj ligi Jug što je povijesni uspjeh za klub.

U uvodnom dijelu večerašnje svečanosti sportaše i članove Izvršnog odbora Zajednice sportova su pozdravili općinski načelnik Silvio Nardelli te predsjednik Zajednice sportova Ivica Cumeljan.

Copyright © 2019 Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka All Rights Reserved. Designed By © mlinimedia

TRAŽI