Vijesti

Kreće nova sezona na brdskim stazama - AK Župa dubrovačka ponovo u borbi za sam vrh

Sutra na Sljemenu 27. Nagradom Stubičkih toplica počinje nova sezona Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama u koju Auto klub Župa dubrovačka ponovo ulazi s ambicijom biti među najboljima.

- Cilj nam je biti među tri najbolja kluba - poručio je predsjednik Marijo Barović, ali sudeći po ponovnom okupljanju ponajboljih hrvatskih vozača koji će voziti za župski klub, ambicija bi mogla biti i sam vrh.

- Uz mene na Sljemenu će nastupiti naš novi član Matija Jurišić prošlogodišnji državni prvak grupe A, sin našeg poznatog vozača Marija Jurišića.  Novost je  da je Antonio Hernaut promijenio klasu te čeka novi automobil s kojim će nastaviti sezonu. Tako će se i Antonio umjesto u Prvenstvu povijesnih automobila, boriti za bodove u konkurenciji Državnog prvenstva. Na Sljemenu ćemo nastupiti nas troje, ali već na sljedećoj utrci u Skradinu očekujem da nam se priključi i Deni Kmetović, kao i još neka poznata imena koja su vozila za naš klub - rekao je Barović.

Matija Jurišić u Škoda Fabia S2000, prošle sezone najuspješniji hrvatski automobilist vozit će u klasi A-8, Marijo Barović Rover MG ZR 105 u klasi A-6 , a Antonio Hernaut s Opel Corsom u H-15.

Za Zagreb Open – 27. Nagradu Stubičkih Toplica 2021 prijavilo se 77 vozača iz 31 hrvatskog kluba, staza sa zagorske strane Sljemena ove će godine zbog pandemije ugostiti samo utrke Prvenstva Hrvatske.

U nastavku brdske sezone predviđene su utrke; Skradin 5. i 6. lipnja, Malačka 19. i 20. lipnja, Kotor (Crna Gora) 10. i 11. srpnja, Cazin (BiH) 14. i 15. kolovoza, Ilirska bistrica (Slovenija) 28. i 29. kolovoza, Buzet 18. i 19. rujna i na kraju Dubrovnik 9. i 10. Listopada.

Copyright © 2019 Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka All Rights Reserved. Designed By © mlinimedia

TRAŽI