Vijesti

Vozači AK Župe dubrovačke osvojili Biokovo i poveli u Prvenstvu Hrvatske na brdskim stazama

Počela je nova sezona Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, prva utrka "1. Nagradu Biokova 2022" se vozila na novoj stazi između Makarske i Gornjih Tučepi dugoj 4.436 metara s usponom na Biokovo od 4,58 posto. Nova sezona je donijela i novu klasifikaciju, način razvrstavanja vozila Kategorije I u skladu s FIA pravilima u šest grupa, umjesto do sada znanih grupa N, A i E1.

Auto klub Župa dubrovačka na Biokovu je nastupio sa šest vozača i već u prvoj utrci se popeo na pobjedničko postolje i poveo u poretku Prvenstva Hrvatske. Prvo mjesto sa 60 bodova donijeli su Matija Jurišić koji je bio i ukupni pobjednik utrke, Nihad Seferagić i Stipe Bekavac svi po 20 bodova, a  bodove su osvojili i Deni Kmetović 15 te Fahrudin Dolić 12. Šesti vozač župskog kluba na Biokovu je bio Nikša Maslać.

Iza Župe dubrovačke sa 60 bodova na drugom mjestu je Splitski autoklub s 42 boda, treći Dubrovnik Racing s 40, četvrti Flay with Kolman s 38 bodova, a peti je novi klub s Konavle s 37 bodova.

- Cilj nam se boriti do zadnje utrke za naslov prvaka, sustav bodovanja jer promijenjen jako teško se skupljaju bodovi, puno klubova je u konkurenciji i bit će jako zanimljivo do kraja - rekao je predsjednik AK Župa dubrovačka Mario Barović.

Na 1. Nagradi Biokova je nastupilo 68 vozača, tri vozača župskog kluba su bili među deset najboljih, uz pobjednika Jurišića Seferagić je bio šesti, a Bekavac deseti.

Copyright © 2019 Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka All Rights Reserved. Designed By © mlinimedia

TRAŽI